Guidede natur- og kulturture i Vordingborg Kommune
Pilgrimsvandring fra Kalvehave Kirke.
DatoLørdag den 7. september 2019  
Tidspunktkl. 09.30  
BeskrivelseTemaet er inspireret af helligkilde-stenen på Kalvehave kirkegård: Her sprang en gang et kildevæld med helligt vand fra jorden selv. Vandringen ledes af Holger Madsen og pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith.. Pilgrimsvandring: Vi mødes i Kalvehave Kirke kl. 9:30 til kort andagt & sendelse ved Knud Munck.
Efter samling ved helligkilde-mindestenen går vi ad små veje og markstier mod øst med udsigt over Ulvsund og Bøgestrømmen, ad Strandstien nordpå til Viemose Skov, mod vest til Viemose, mod syd retur til Kalvehave Kirke, måske med en kop kaffe og uformelt samvær inden afsked.

Vandrings-ruten er i alt ca. 7 km

Temaet for vandringen er inspireret af indskrift på helligkilde-stenen på Kalvehave kirkegård: Her sprang engang et kildevæld med helligt vand fra jorden selv med tekst af sangeren Michael Falch; med melodi og tildigtede vers og omkvæd af Holger Madsen, som også har lavet koreografi, så sangen kan danses i en kredsdans.

Indhold: Sammen med andre sange, korte læsninger, kredsdans, bøn og stilhed giver temaet stof til overvejelse omkring en af det moderne menneskes udfordringer: Er det hellige gået tabt? Hvor og hvordan kan man søge det hellige; måske atter komme på sporet af det?

Praktiske ting: Deltagerne opfordres til at medbringe madpakke, vandflaske & kaffekrus; tøj og vandresko efter vejrudsigten; siddeunderlag til hvil undervejs. Evt. pilgrims-sangbogen.

Mødested: Kalvehave Kirke, til pilgrimsandagt kl. 9:30. Kom gerne fem minutter før, så vi er klar til tiden.

Parkering på kirkens parkeringsplads
Toilet tæt ved kirkens parkeringsplads

Kommer du med bus 660R fra Stege eller Vordingborg, skal du stå af ved stoppested på Ny Vordingborgvej ved Kirkevejen og gå ca. 2 min til kirken, som kan ses langvejs fra

Alle interesserede er velkomne til at deltage, også i udformningen, hvis det ønskes, f.eks. ved forslag til pilgrimssange. Send mig gerne forslag pr. mail
Dele af vandringen foregår i stilhed, men der bliver plads til sang, dans, læsning og bøn. Holger Madsen introducerer hellig-kilde-sangen, også med trin til kredsdans ved helligkilde-stenen.

Musikere med transportabelt instrument, f.eks. klarinet, violin, tværfløjte, trompet, guitar eller harmonika, vil være særdeles velkomne og kan gøre stor gavn ... Kontakt mig gerne på forhånd, så vi kan aftale nærmere.

Tilmelding: seselv@gmail.com er velkommen, ikke nødvendig.
Evt. spørgsmål til Holger på mobil 2536 5260
Se i øvrigt: www.kristenmeditation.dk/Her_sprang_engang/Flyer.pdf for evt. opdatering. Ændringer kan forekomme

Venlig hilsen
Elizabeth Knox-Seith, Holger Madsen, Knud Munck & Kalvehave Kirke 
Tilmeldingseselv@gmail.com 
Pris(Fri entré) 
Praktiske opl.Deltagerne opfordres til at medbringe madpakke, vandflaske & kaffekrus; tøj og vandresko efter vejrudsigten; siddeunderlag til hvil undervejs. Evt. pilgrims-sangbogen.
MødestedKalvehave Kirke, Kirkevejen 2 A, Kalvehave
TurlederHolger Madsen og pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith, 25365260, seselv@gmail.com 
Arrangører Kristenmeditation.dk.
Land- og Miljøsekretariatet:
Elise Steen Hvelplund, Vordingborg Kommune, 55 36 25 06 - e-mail: eshv@vordingborg.dk