Guidede natur- og kulturture i Vordingborg Kommune
Åbent bålhus på Avnø.
DatoTirsdag den 15. til torsdag den 17. oktober 2019  
Tidspunktkl. 11  
BeskrivelseÅben bålhus - spis Avnø! Kom til åbent bålhus på Avnø i efterårsferien og smag på vores dejlige område. Der er samlet frugt og urter, indfanget krabber, skudt rådyr og indkøbt græskar. Traditionen tro holder vi i efterårsferien tre dage med Åbent Bålhus.. Tirsdag
Vi kreerer græskarlygter med knive og store skeer, til skræk og advarelse,til halloween. Intet går til spilde - vi laver den lækkereste suppe af indmaden og rister græskarkerner over bålet.

Onsdag
Vi laver pandekager fra bunden! Der skal graves bålsted, hugges brænde og tændes bål med primitive virkemidler. Der skal males mel, rystes smør og blandes dej. Der er intet som en pandekage over eget bål. Der er også mulighed for at gå til kysten og sætter ruse ud, samt stryge rejer som skal bruges til den store middag torsdag.

Torsdag
Vi producerer en tre retters menu ved fælles hjælp.
Der skal tændes op i bålet. Dissikeres, snittes, svitses, koges og sies. Samles frugter, laves mørdej og rystes flødeskum. Sammen skaber vi den lækereste menu, serveret i den rækkefølge det bliver klart.

Tag ungerne, bedstemor og naboen under armen - kom og vær med! Vi starter kl. 11 og slutter kl. 15. Prisen er god - betal for en dag og kom og vær med alle tre 
Tilmelding
Pris(Entré: Børn 30 kr og voksne 20 kr) 
Praktiske opl.
MødestedAvnø Naturcenter, Flyvervej 40, Avnø, Lundby
Turleder 
Land- og Miljøsekretariatet:
Elise Steen Hvelplund, Vordingborg Kommune, 55 36 25 06 - e-mail: eshv@vordingborg.dk