Guidede natur- og kulturture i Vordingborg Kommune
På tur til Masnedø Fort // 24.09.
DatoSøndag den 24. september 2023  
Tidspunkt14:00 - 15:30  
BeskrivelseTag med museet på en særlig guidet rundtur i Masnedø Fort og få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år.. Man kan kun lige ane det, når man kører over Masnedø på vej til Storstrømsbroen. Det kæmpestore Masnedø Fort ligger godt gemt i landskabet med sine kanoner og med en formidabel udsigt over Storstrømmen. Under fortet gemmer sig et net af lange, underjordiske gange, hvor flere hunderede mand har boet, spist og sovet under trange forhold.

I mere end tre år - fra 1915 til 1918 - sad næsten 300 soldater på Masnedø Fort og ventede på, at krigen skulle komme. Den kom aldrig. Få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år på denne helt særlige guidede rundtur i Masnedø Fort, når vi går rundt på det store fortterræn og gennem fortets lange gange og store kasematter. Undervejs giver vores guide, den lokalkendte, Michael Wiberg, fortællingen om fortets rolle - i ikke bare 1. og 2. Verdenskrig - men også i forberedelserne til den aldrig kommende 3. Verdenskrig.

Praktisk info
Adresse: Masnedø Fort, Fortvej 8, 4760 Vordingborg
Mødested: Parkeringspladsen, Fortvej 8
Dato og tid: 24.09 // 22.10 - begge dage kl. 14.00 - 15.30
Alm. billetpris: 95 kr.

Museumsforeningen Sydsjælland & Møn billetpris: 85 kr.
Årskort billetpris: 65 kr.

Den guidede rundtur på Masnedø Fort går kun rundt på den bedst tilgængelige del af fortet og er derfor også velegnet til de, der er mindre mobile.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves. 
Tilmelding
PrisEntré: 65-95 kr 
Praktiske opl.
MødestedDanmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, Vordingborg
Turleder 
Land- og Miljøsekretariatet:
Elise Steen Hvelplund, Vordingborg Kommune, 55 36 25 06 - e-mail: eshv@vordingborg.dk