Guidede natur- og kulturture i Vordingborg Kommune
Fisk i og omkring Bøgestrømmen og Præstø Fjord.
DatoTirsdag den 3. oktober 2023  
Tidspunktkl. 19:00  
BeskrivelseFritidsfiskerforeningen Bøgestrømmen/Præstøfjord inviterer til arrangementet: Fisk i og omkring Bøgestrømmen og Præstø Fjord - Med oplæg af Nøglefisker Poul Dünweber, Præstø Vandløbsmedarbejder Jimmi Spur Olsen, Vordingborg Kommune.. Fritidsfiskerforeningen Bøgestrømmen/Præstøfjord

Som bekendt er der nedlagt forbud mod fritidsfiskeri efter ål. Heldigvis er der stadig fjordrejer, og et par af foreningens medlemmer fangede pighvar her i begyndelsen af sommeren - godt nok lidt langt ude i Faxe Bugt; men hvilke andre fisk findes der i vandløb og i farvandene i vores område?

En af Fritidsfiskerforeningens medlemmer ved noget om, hvad der kan fanges i Præstø Fjord, nemlig Nøglefisker Poul Dünweber. Ved du, hvad en nøglefisker er, og hvem han indberetter sine fangsttal til?

Hvad gør Vordingborg Kommune for miljøet og gydepladser i vore vandløb? Vidste du f.eks., at Vordingborg Kommune var den første kommune i Danmark, der oprettede en såkaldt geddefabrik, og at en af forgangsmændene i det projekt hedder Jimmi Spur Olsen?

Og vidste du, at DTU Aqua for godt et par år siden udførte en undersøgelse af brakvandsgeddernes vandringer i området fra Præstø Fjord gennem Bøgestrømmen og Jungshoved Nor til Bogødæmningen og Farøbroen?

Hvis du vil vide mere om alt dette og meget andet, så er du velkommen til Fritidsfiskerforeningen

Bøgestrømmen/Præstøfjord´s arrangement:

Fisk i og omkring Bøgestrømmen og Præstø Fjord
Tirsdag d. 3. oktober 2023, kl. 19:00 Jungshoved Skole
med oplæg af
Nøglefisker Poul Dünweber, Præstø
Vandløbsmedarbejder Jimmi Spur Olsen, Vordingborg Kommune

Alle er velkommen!! 
Tilmelding
PrisFri entré 
Praktiske opl.
MødestedEgnshuset Jungshoved Skole, Jungshovedvej 46, Præstø
Turleder 
Land- og Miljøsekretariatet:
Elise Steen Hvelplund, Vordingborg Kommune, 55 36 25 06 - e-mail: eshv@vordingborg.dk