Guidede natur- og kulturture i Vordingborg Kommune
Samtalecafé: verdensmål i hverdagen.
DatoTirsdag den 25. juni 2024  
Tidspunktkl. 16.30  
BeskrivelseVi stiller spørgsmålet: Er det at rejse udenlands blevet en menneskeret i Danmark?. Verdensmålene består af 17 overordnende mål, som FNs medlemslande vedtog i 2015. Målene sætter retningen for at løse klodens største problemer inden år 2030. I Danmark skal vi især tænke bæredygtighed og klimaaftryk ind i hverdagen, hvilket de månedlige samtalecaféer sætter fokus på. En samtalecafé er et samlingspunkt for folk, der gerne vil snakke med hinanden på en ny måde.

Det ligger i den danske DNA: "At rejse er at leve". Mon du er en af de mange danskere, der i stigende grad rejser efter oplevelser og eventyr? En af dem, der tager på længere rejser? Eller er du en af dem, der spændt følger debatten ude i verden om, hvordan man beskytter sin by, sin ø eller sin nationalpark mod turister?

Verdensmål 12 om Bæredygtigt forbrug har en underparagraf om bæredygtige turismestrategier. Denne gang til samtalecafeen skal vi kigge på, hvordan vi rejser, hvorfor vi gør det og hvilke skader vores valg af rejse kan gøre. Hvad skal der til for, at vi vælger anderledes? Og hvad gør vi for at beskytte vores eget land mod det slid, som turister kan forårsage på f.eks. vores natur? Det provokerende spørgsmål, vi skal besvare er bla.: Er det at rejse udenlands blevet en menneskeret i Danmark?

Hver samtalecafé har fokus på ét emne med "verdensmål i hverdagen" som overskrift. Idéen er, at ansvaret for samtalecaféerne er brugerstyret, så emnet bliver udvalgt af borgerne. Hver gang bestræber vi os på at invitere en fagperson ind, som har viden inden for området og bidrager til at holde samtalen i gang mellem deltagerne. Hver gang vil dog slutte med spørgsmålet: Kan vi gøre noget ved det? Der er plads omkring bordet til alle, der er nysgerrige på andres holdninger og som gerne vil udfordres på egne.

Line Dahl Abildgaard er frivillig og er tovholder på samtalecaféerne, hvor alle kan byde ind med indhold. Kontakt gerne Line på tlf. 22928492 eller på mail line@privat.dk

Samtalecafeerne foregår sidste tirsdag i hver måned med et nyt tema hver gang. Alle er velkomne. Biblioteket serverer kaffe og te 
Tilmelding
Pris 
Praktiske opl.
MødestedKulturArkaden, Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Turleder 
Arrangører Vordingborg Bibliotekerne.
Land- og Miljøsekretariatet:
Elise Steen Hvelplund, Vordingborg Kommune, 55 36 25 06 - e-mail: eshv@vordingborg.dk